La Fiscalia recorre el tercer grau dels presos polítics

Tan sols un dia després de les eleccions autonòmiques del 14F, la Fiscalia ha recorregut el tercer grau que la Generalitat va concedir a finals del mes de gener als 9 líders independentistes: Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

-Publicitat-

La Fiscalia ha demanat que se suspengui la seva semillibertat (tercer grau) fins que no es resolgui el fons de la qüestió. Això implicaria el retorn a la presó de Lledoners (Barcelona) dels presos polítics, els quals només podrien sortir a través de permisos, però de forma molt restringida.

Els presos polítics, a la sortida de Lledoners. Agència Catalana de Notícies
Rull, Sànchez, Romeva, Forn, Cuixart, Turull i Junqueras a la sortida de la presó de Lledoners – ACN

La decisió recaurà sobre els jutges de vigilància penitenciària, responsables del funcionament de la presó. L’estiu passat, però, tots dos jutges van posicionar-se a favor de concebre’ls el tercer grau ja que no creien que es tractava de cap privilegi, sinó que entenien que era una altra manera de complir la pena, a la qual hi tenen dret. Això sí, sota vigilància.

Els presos polítics van sortir de la presó el 29 de gener, tret de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, la qual ho va fer el dia següent, coincidint amb l’inici de la campanya de les eleccions en la jornada d’ahir.

A punt de superar una quarta part de les condemnes i passats sis mesos des de l’assoliment del règim de semillibertat, van ser dos dels arguments que va presentar el Departament de Justícia, però que posteriorment van ser revocats pel Tribunal Suprem.

Últimes notícies

Notícies Relacionades