La immunitat de Puigdemont, Ponsatí i Comín en mans del ple del Parlament Europeu

Amb 15 vots a favor, 8 en contra i 2 abstencions, la Comissió d’Afers Jurídics del Parlament Europeu han votat a favor d’aixecar la immunitat a Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín. La Comissió d’Afers Jurídics ha argumentat que la justícia espanyola requereix els tres eurodiputats per accions que han realitzat anteriorment a la seva entrada dins la institució.

-Publicitat-

La decisió final sobre la immunitat dels eurodiputats catalans la prendrà el ple del Parlament Europeu, que començarà el 8 de març vinent. Si es confirma la retirada d’immunitat, es reprèn el procediment en el jutjat de primera instància de Brussel·les, que examinarà l’euroordre interposada.

La possibilitat d’aixecar la immunitat als eurodiputats es deu a un informe elaborat per l’eurodiputat búlgar Angel Dzhambaki, del partit conservador Moviment Nacional Búlgar, que comparetix grup amb el partit ultradretà Vox. Alguns eurodiputats com Manon Aubry, colíder de l’Esquerra Unitària Europea, o Sergei Lagodinsky, dels Verds, han informat per les xarxes socials que votarien en contra de l’informe.

Últimes notícies

Notícies Relacionades