La independència, una necessitat

Fa molts anys que a Catalunya es viu aquest clamor d’alliberament nacional per part de molta gent, una proposta política que l’Estat mai ha sabut donar-ne una resposta a l’alçada i que pogués satisfer part de la població catalana.

No només no s’ha donat resposta a aquesta petició tant multitudinària. Si no que a més a més l’Estat ha gastat tots els seus esforços en anar contra Catalunya, perseguir i reprimir aquest moviment.

- Publicitat -

La crisi del Covid-19, malauradament, no ha deixat de banda aquesta política contra Catalunya, i és que de les primeres mesures que es van anunciar, una va ser retallar competències a les autonomies, cosa que al meu entendre dificulta molt la gestió d’aquesta crisi.

Per a mi tampoc és un tema menor el que ja va remarcar l’HC Buch quan va dir “amb la història de Catalunya no s’hi juga”, no és casualitat el nombre de mascaretes enviades, vaja potser sóc jo el malpensat però em sembla molta casualitat.

- Publicitat-

Ahir a Twitter també es va generar una polèmica on no hi podia faltar el diputat d’ERC Gabriel Rufián criticant l’acte de rebuda dels exiliats HC Comín, HC Ponsatí i MHP Puigdemont a Perpinyà i alimentant titulars falsos on deien l’HC Meritxell Budó suposadament havia dit que “en una Catalunya independent hagués hagut menys morts i infectats”, un titular fals que tothom qui ha escoltat l’entrevista sap que l’HC el que va dir és que en una Catalunya independent el que segur hagués passat és que el govern hagués actuat de manera diferent a la del Gobierno i no tant tard.

Personalment comparteixo totalment les paraules que sí va dir la Consellera i d’aquí el títol d’aquest article. Ens cal una Catalunya independent, ja no és una qüestió ideològica, és una necessita, i ho és perquè hem vist com el Govern ha estat actuant sempre un pas endavant que el Gobierno, aquest darrer per la negativa de no escoltar ni deixar-se aconsellar ha anat tard amb tot, sovint molt tard i caldrà que quan això passi donin explicacions i demanin perdó.

- Publicitat -

Són dues les conclusions que en trec amb el que portem de confinament. Una primera en referència al que deia ara, aquest Gobierno no està preparat per governar un país. I la segona ja ho diu el títol, ens cal urgentment una Catalunya independent on siguem nosaltres qui prenguem les decisions i administrem els nostres recursos.

Últimes notícies

Notícies Relacionades