La Moncloa pretén canviar el Codi Penal referent als delictes de llibertat d’expressió

El Dret a la Llibertat d’Expressió és un dret universal que tothom té, sense excepció. Està recollit a l’Article 20.1 a) de la Constitució Espanyola i és descrit com “dret a expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció”.

-Publicitat-

Després de la controvèrsia causada pel cas de Hasél, el primer artista empresonat d’Europa per les seves cançons i manifestar el seu pensament, el govern espanyol ha decidit revisar i retocar el codi penal per tal de despenalitzar els delictes amb “excessos en l’exercici de la llibertat d’expressió”.

Busquen castigar només a aquelles persones que realment provoquin un risc per a l’ordre públic o que provoquin conductes violentes. A més a més, volen despenalitzar-ho de manera que no siguin penes de presó, sinó penes dissuasives.

No se sap ni com ni quan es farà aquest canvi al Codi Penal.

Últimes notícies

El Govern Balear expropiarà durant set anys 56 habitatges per a destinar-les a lloguer social

La presidenta del Govern Socialista a les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat l'inici del procés d'expropiació de 56 habitatges a grans tenidors, per...

El Govern espanyol destina 1,5 milions d’euros a treballs d’exhumació de fosses del franquisme

El Govern espanyol planteja un "pla de xoc" al que hi destinen 1,5 milions d'euros repartits en diversos projectes, amb l'objectiu d'obrir més de...

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

Notícies Relacionades