La Policia Nacional deté un neonazi a Tenerife per un possible tràfic d’armes

Un “llop solitari” d’ideologia neonazi s’ha trobat al primer taller d’Espanya que fabrica armes 3D. S’està investigant una vinculació amb moviments d’extrema dreta i una possible voluntat a atemptar contra la immigració il·legal.

-Publicitat-

Segons la Policia que se l’ha trobat, l’home fabricava armes en una quantitat que no semblava que fós únicament per ús personal. En els darrers anys, les illes Canàries pateixen el problema de la immigració il·legal, que està afectant greument l’economia de les illes.

El possible acusat de tràfic d’armes tenia propaganda d’extrema dreta neonazi i disposava, també, de manuals terroristes obtinguts a la Darknet d’internet.

La Comissaria General d’Informació (CGI) de la Policia Nacional està investigant el cas en qüestió. Tot i que encara no hi ha dades concretes i s’estan examinant els aparells telemàtics, en uns dies serà possible determinar quin era l’ús d’aquestes armes.

Els registres van comptar dues impresores 3D, 11 bobines de filament per impresores 3D i diversos dispositius informàtics utilitzats per la fabricació. A més, la policia va localitzar dues pistoles làser, cinc ganivets, una catana i diversos objectes amb simbologia nazi, com ara banderes neonazis i una funda per pistoles amb el símbol de l’exèrcit Nacional Socialista Alemany.

Aquesta no és la primera vegada que es troba una fàbrica d’armes 3D. Per combatre aquesta pràctica està prevista la celebració d’un Congrés Internacional dedicat a les Armes de Foc i Amenaces Emergents al segle XXI. Aquest se celebrarà al Complex Nacional de Canilas, a Madrid.

Font

Últimes notícies

Notícies Relacionades