La premsa del Marroc esclata: “Què passa si acollim Carles Puigdemont?”

La premsa del Marroc utilitza la figura de Carles Puigdemont per justificar l’ofensiva migratòria del seu país després que Espanya acollís el líder del Front Polisario, Brahim Ghali, que va arribar sota una identitat falsa i que es troba ingressat en un hospital de Logronyo, recuperant-se de la Covid-19.

-Publicitat-

A mesura que va avançant el calendari el conflicte diplomàtic entre Espanya i Marroc es va enquistant i apareixen nous actors i interessos creuats, en aquest cas la figura del president a l’exili, Carles Puigdemont.

Amb aquesta intervenció la premsa marroquina ha volgut enviar un missatge clar al país veí dient-li que no es fiqui en els assumptes interns i amb la disputa amb el poble sahrauí. Així, la premsa marroquina ha interpel·lat directament la Moncloa preguntat “què passaria si el Marroc donés suport al referèndum català del 2017 i Carles Puigdemont fos acollit i sortís el nostre ministre d’Afers Exteriors a dir que es fa per motius humanitaris, però que això no afectarà en cap cas la relació amb Espanya? “. 

Tanmateix, tot i que el Marroc rep centenars de milions d’euros d’Europa per controlar les fronteres, l’editorial ha avisat que “Marroc no serà la policia d’Europa”.

Últimes notícies

Notícies Relacionades