La sanitat, una necessitat a potenciar en una futura República Catalana

Des de fa centenars d’anys, Catalunya està essent reprimida severament pel règim espanyol, ja sigui en nom de monarquia, república o dictadura franquista.

Des del minut 0, han dinamitat tot allò que pugui beneficiar a la nostra terra, ja sigui posar en pràctica la nostra llengua, les nostres tradicions, costums, etc. Un dels àmbits on més està afectant la repressió del Regne d’Espanya és a la nostra sanitat, poso en situació i en la memòria del lector una frase que va dir el ara Ex-ministre del PP Fernandez-Díaz en una entrevista que li van fer sobre Catalunya en la que va respondre: “Les hemos jodido el Sistema Sanitario Catalán”. Aquesta frase, en un estat democràtic normal, hagués portat a l’ex ministre a tribunals. 

- Publicitat -

L’afectació del Sistema Sanitari Català afecta a tothom, tingui la ideologia que tingui i pensi com pensi, per tant el Regne Espanyol no només reprimeix aquells qui ens consideren “dissidents” sinó també els que defensen la unitat d’Espanya a Catalunya. 

També és evident que hi han hagut Governs a Catalunya que han gestionat a desgana la Sanitat Pública Catalana portant-la fins a nivells baixíssims de finançament econòmic i per tant una gran escassetat en material i medis però que fins ara, degut a la crisi del CoVid-19 no ha estat a la vista de la majoria de ciutadans de Catalunya.

- Publicitat-

És per això i perquè crec que en una futura República Catalana, la Sanitat tant com l’ensenyament i la cultura han de ser les prioritats dels Governs independentment de la branca ideològica que practiquen.

Si bé és cert que el pressupost actual que el Parlament de Catalunya ha aprovat destina una part important i significativa a l’àmbit de la salut, no és suficient per pal•liar els danys ja no només produïts pel CoVid-19 sinó unes mancances que fa anys que arrosseguem en aquest àmbit.

- Publicitat -

En la meva opinió més humil considero que per ser una República exemplar del Sud d’Europa i una de les més influents a nivell Europeu, els sectors de salut, educació i cultura han d’estar molt potenciats.

Si històricament i en l’actualitat la sanitat catalana ha estat un dels referents a nivell Europeu i fins i tot en alguns àmbits, mundial, és per la seva professionalitat i bona formació i no pel finançament rebut.

És  principalment per aquest motiu, que aprofito aquest article per fer una crida a tothom qui pugui sortir al carrer que ho faci amb consciència i amb la perspectiva de que hi ha molts professionals sanitaris lluitant per eradicar el CoVid-19.

Visca Catalunya Lliure!

Últimes notícies

Notícies Relacionades