L’Ajuntament de Barcelona prioritza la salut mental

-Publicitat-

El Govern municipal s’ha tornat a pronunciar respecte als efectes psicològics generats per la Covid-19. L’any passat va posar en marxa un pla de xoc en salut mental per poder ajudar a la ciutadania a fer front als seus problemes emocionals.

Un any més tard, l’Ajuntament ha declarat que destinarà tres milions d’euros més a aquest pla que incorpora 24 noves accions a seguir per pal·liar la problemàtica.

La regidora de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, va anunciar dilluns en roda de premsa que era prioritari seguir amb atenció l’evolució del benestar emocional dels habitants de Barcelona i “la necessitat de seguir posant l’accent als col·lectius més afectats: nens, adolescents i joves”, destacava la regidora.

La Taula de Salut Mental de l’Ajuntament exposa que una de les prioritats més gran és apropar-se als joves, ja que els intents de suïcidi a Catalunya en menors de 18 anys van passar de 473 a l’any 2019 a 601 al 2020. Una de les noves accions que incorporarà el pla serà la incorporació d’un canal de missatgeria instantània al WhatsApp per aprofundir a la prevenció del suïcidi.

Gemma Tarafa també ha parlat de la creació d’un programa de formació per als treballadors comunitaris, com monitors de menjador o d’esport, perquè puguin detectar el malestar emocional en el seu lloc de treball. A més a més crearan sis punts d’atenció psicològica dirigida a adults sense cita prèvia. Oferiran una primera consulta oberta, tallers i cursos per millorar la salut emocional.

Últimes notícies

Notícies Relacionades