L’ANC avisa als partits independentistes

Paluzie amenaça amb una confrontació social si s’acaben repetint eleccions i exigeix la formació d’un govern independentista.

-Publicitat-

Després de setmanes de negociacions i discussions, Esquerra va anunciar que formaria Govern en solitari. Malgrat que les tres formacions independentistes sumen majoria absoluta al parlament i superen, per primera vegada, més del 50% dels vots, no han aconseguit arribar a cap acord pocs dies abans que s’esgoti el termini per investir un nou president i evitar unes noves eleccions. Això va provocar un daltabaix polític a Catalunya que ha acabat fent sortir de nou als carrers a centenars d’independentistes que exigeixen la formació d’un govern a Esquerra, Junts i la CUP.

La plaça de Sant Jaume va acollir ahir una concentració convocada per l’ANC sota el lema “Exigim un govern del 52% per la independència”. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, va advertir a les formacions independentistes del perill de no posar-se d’acord i abocar a la societat catalana a unes noves eleccions. Paluzie alerta que, si es repeteixen els comicis o bé un Govern sense cap pla efectiu per avançar cap a l’autodeterminació, l’Assemblea els deixarà de donar suport. Des de l’ANC reivindiquen la importància de la massa social, ja que l’assoliment de la independència no vindrà d’Europa ni d’Espanya, sinó de l’esforç del Parlament i la gent.

Elisenda Paluzie va llançar un missatge contundent als partits independentistes. Foto: EFE

Avui, Esquerra i Junts han anunciat un principi d’acord per governar en coalició. Sembla que les demandes de la ciutadania han tingut efecte.

Últimes notícies

Notícies Relacionades