L’Audiència Nacional arxiva la causa contra l’exmilitar que va disparar a fotografies d’alguns membres del Govern

Santiago Pedraz, magistrat de l’Audiència Nacional, ha confirmat l’arxivament de la causa en la qual s’investigava a un exmilitar, resident a Màlaga, per gravar un vídeo on disparava amb una escopeta de repetició de calibre 12 a diverses siluetes metàl·liques amb fotografies d’alguns membres del Govern l’any passat.

Exmilitar disparant contra fotografies de membres del Govern
-Publicitat-

El magistrat argumenta que l’article 504 del Codi Penal, té com a finalitat protegir la dignitat institucional de determinats òrgans de l’Estat i no de persones individuals concretes, hi ha delicte només si les amenaces van dirigides cap al Govern, no n’hi ha prou que s’individualitzin alguns membres de l’Executiu. El magistrat afegeix que les amenaces han de tenir la intenció d’exercir pressió sobre la víctima per a atemorir-la, i que en aquest cas “no ha sigut possible reconèixer aquests elements”.

S’indica també que l’objectiu de l’autor del vídeo no era la difusió multitudinària, només el volia compartir amb un contacte privat per Whatsapp i que a partir d’aquí es va “viralitzar” de forma incontrolada.

L’investigat ha mostrat penediment pels fets i ha demanat perdó a totes les persones que s’hagin pogut ofendre.

Últimes notícies

Notícies Relacionades