L’empresa Xiaomi presenta una demanda contra el govern dels EUA

L’empresa tecnològica xinesa Xiaomi ha presentat una demanda contra el Departament de Defensa i del Tresor dels Estats Units, ja que ha sigut introduïda a una llista negra per suposats vincles amb l’exèrcit xinès segons la premsa oficial del país asiàtic.

-Publicitat-

En aquesta mateixa llista s’hi troben altres empreses com la multinacional Huawei, la proveïdora d’equips de vigilància Hikvision, SMIC, o ByteDance (desenvolupadora de la xarxa social TikTok), ja que el Departament de Defensa dels EUA les considera “companyies militars de la Xina Comunista”.

El maig del 2019, el president dels Estats Units va firmar una ordre executiva per vetar les empreses que suposin una amenaça contra la Seguretat Nacional del país. Es prohibeix també tota inversió en qualsevol companyia considerada “companyia militar de la Xina Comunista”, i s’obliga també a tots els inversos dels Estats Units a desfer-se de les seves accions prèvies a aquesta ordre executiva firmada per Donald Trump el passat 12 de novembre.

Xiaomi declara que compleix totes les lleis dels països on opera i que no és propietat ni està controlada per l’exèrcit xinès.

Últimes notícies

Notícies Relacionades