L’empresa Xiaomi presenta una demanda contra el govern dels EUA

L’empresa tecnològica xinesa Xiaomi ha presentat una demanda contra el Departament de Defensa i del Tresor dels Estats Units, ja que ha sigut introduïda a una llista negra per suposats vincles amb l’exèrcit xinès segons la premsa oficial del país asiàtic.

-Publicitat-

En aquesta mateixa llista s’hi troben altres empreses com la multinacional Huawei, la proveïdora d’equips de vigilància Hikvision, SMIC, o ByteDance (desenvolupadora de la xarxa social TikTok), ja que el Departament de Defensa dels EUA les considera “companyies militars de la Xina Comunista”.

El maig del 2019, el president dels Estats Units va firmar una ordre executiva per vetar les empreses que suposin una amenaça contra la Seguretat Nacional del país. Es prohibeix també tota inversió en qualsevol companyia considerada “companyia militar de la Xina Comunista”, i s’obliga també a tots els inversos dels Estats Units a desfer-se de les seves accions prèvies a aquesta ordre executiva firmada per Donald Trump el passat 12 de novembre.

Xiaomi declara que compleix totes les lleis dels països on opera i que no és propietat ni està controlada per l’exèrcit xinès.

Últimes notícies

Condemnat per corrupció i tràfic d’influències l’expresident de la República Francesa Nicolas Sarkozy

Segones el tribunal, l'expresident Sarkozy hauria participat, en conjunt amb el seu advocat i amic, Thierry Herzog, en un "pacte de corrupció", on oferien...

El Ministeri de Sanitat aconsella l’ús de paracetamol per la vacuna d’AstraZeneca

El Ministeri de Sanitat ha aconsellat prendre analgèsics com el paracetamol abans o en les 24 hores posteriors de rebre la vacuna d'Oxford/AstraZeneca

El Govern i l’Ajuntament de Barcelona es reuneixen en contra de la violència

El Govern i l'Ajuntament de Barcelona s'han reunit per rebutjar i condemnar la violència de les últimes setmanes a Catalunya.

Notícies Relacionades