L’Estat Espanyol fa mofa del 52% Independentista: “Calen majories a Catalunya i a Espanya”

L’Estat Espanyol, hi hagui el govern que hi hagi, continua fent el ridícul cada vegada que ha de justificar la qüestió catalana. Aquesta vegada ha estat la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, qui a una entrevista concedida a la televisió pública d’Estònia, ha menyspreat la majoria de l’independentisme a les passades eleccions autonòmiques amb més del 52% dels vots.

-Publicitat-

El govern de Pedro Sánchez, ancorat en l’immobilisme i en el més gran cinisme, segueix obviant la voluntat de l’independentisme, a qui no tan sols li requereixen assolir una majoria a Catalunya, sinó ara també a Espanya.

Arancha González Laya ha defensat que “Catalunya és una part d’Espanya”, i que “Espanya és una democràcia amb una Constitució que ens hem donat tots els espanyols, també tots els catalans”. Per això, ha prosseguit, “el que importa és el que tots els espanyols decideixin fer”.

Tanmateix, com ja han fet molts dirigents espanyols amb la voluntat de restar valor a la recent victòria independentista en les passades eleccions del 14-F, Laya ha hagut d’aferrar-se al cens, assegurant que “Només un 35% o 37% dels catalans en les últimes eleccions a Catalunya volen seguir aquest camí”.

De fet, el que ha fet és retificar la línia que ha defensat sempre la Moncloa, que a través de Carmen Calvo, que ocupa una de les vicepresidències, va reaccionar als resultats electorals dient que “El referèndum no està contemplat a la nostra Constitució per a una matèria com la unitat territorial” insistint que “És igual el percentatge, perquè al nostre país no és constitucional i no és legal”.

D’aquesta manera s’ha tornat a deixar clar que “el govern més progressista de la història” no creu en el dret d’autodeterminació, esvaint conseqüentment qualsevol esperança d’aconseguir un referèndum acordat, que alguns partits independentistes segueixen buscant.

Últimes notícies

Notícies Relacionades