Llum verda a posar una segona dosi de Pfizer als que porten l’AstraZeneca

L’estudi Combivacs, on participen l’Hospital Clínic i el Vall d’Hebron, ha confirmat que la immunització augmenta si les dosis són de vacunes diferents. A més, afirma que posar primer l’AstraZeneca i després la Pfizer a menors de 60 és efectiu i segur. També destaca que té pocs efectes secundaris.

-Publicitat-

L’assaig clínic ha estat liderat per Carlos III de Madrid amb la participació de cinc hospitals i 600 voluntaris. S’ha comprovat, a més, que la vacunació amb dues marques diferents en persones menors de seixanta anys té una resposta “molt efectiva” i que “els efectes secundaris són lleus”.

Després de realitzar l’estudi també s’han anunciat els efectes secundaris més comuns després de vacunar-se. Dolor a la zona de la punxada i enduriment de la pell, dolor de cap, malestar general, nàusees i calfreds.

El Ministeri de Sanitat encara ha de decidir com seguirà la vacunació dels pacients menors de seixanta anys que ja van rebre una primera dosi d’AstraZeneca i que, actualment, no tenen cita per una segona dosi.

Els experts del Ministeri, però, ja han recomanat seguir vacunant de forma normal, amb una segona dosi de la mateixa marca de vacunació. I també ho ha fet l’Agència Europea de Medicament, que aconsella posar la mateixa dosi a aquells qui tenen la primera d’AstraZeneca.

Últimes notícies

Notícies Relacionades