IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

Madrid torna a ser el focus principal de contagis a Espanya
3 setembre 2020
15:24

Una tercera part dels casos destacats a Espanya es troba a la Comunitat de Madrid. Si bé les autoritats sanitàries esperaven que a primers de setembre, amb l’inici del curs escolar i la tornada a la feina de la majoria de persones, seria probable que s’iniciés una segona onada de contagis, l’estat actual de la pandèmia ha encès totes les alarmes i temen que aquesta ja hagi començat.

Tanmateix, la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, va afirmar que la situació no els preocupa des del punt de vista hospitalari. El que més preocupa no són les xifres actuals, que ja de per si són elevades, sinó la progressió d’aquesta tendència en les properes setmanes amb el retorn a la quotidianitat. Ayuso, inclús, va arribar a afirmar que “és probable que tots els nens s’acabin contagiant” perquè el virus “és a tot arreu”.

Per si no n’hi hagués prou, algunes informacions apunten que des de la Comunitat de Madrid s’estaria trucant la comptabilitat per reduir els casos que reporta al govern central. També estaria alterant la taxa d’ocupació de les UCI. Si es confirmessin aquestes sospites, la situació de la capital de l’Estat seria molt més crítica i obriria un panorama molt incert de cara aquesta tardor.

Facebook
Google+
Twitter
Email