Miquel Iceta expressa la seva posició envers l’indult dels presos del procés

Miquel Iceta, el ministre de Política Territorial i Funció Pública, ha confessat que encara que el Govern respecti l’opinió del Tribunal Suprem pel que fa a l’indult als presos del procés, no tenen per què compartir-la. “Si el Govern decideix indultar, no està esmenant la plana al tribunal. És una consideració política, d’interès general, no jurídica”, ha defensat en una entrevista publicada aquest dissabte per El Periódico.

-Publicitat-

Com Iceta ha declarat, «Esborrall no, perquè el que ha passat ha passat, i la gravetat dels fets de 2017 romandrà per sempre en la història. Els indults no l’esborren. Ens permeten avançar? Sí, però això no és creu i ratlla. És esbrossar el camí».

Pel que fa al possible cost polític dels indults per al PSOE, ha expressat que “governar sempre implica prendre decisions (…) no totes són pacífiques o unànimes” i que poden tenir costos. Com ha confessat a l’entrevista amb El Periódico, “Jo crec que una majoria d’espanyols veurà que el que mou al Govern és un objectiu que es pot compartir, que és el desitjable“.

El ministre és conscient que el diàleg es veurà dificultat mentre existeixin dirigents independentistes a la presó i que en les paraules del recentment investit president de la Generalitat, Pere Aragonès, “no hi ha un sol indici de voluntat de saltar-se la legalitat”.

Iceta opina que l’aprofundiment en l’autogovern és el camí per al diàleg i que el “normal” seria fixar-se en les prioritats en les quals tots els catalans coincideixen, com la lluita contra la pandèmia o la recuperació econòmica, entre altres.

Últimes notícies

Notícies Relacionades