Mor l’exgeneral de la Guàrdia Civil i integrant dels GAL Enrique Rodríguez Galindo per coronavirus

Ha mort aquest dissabte 13 de febrer per coronavirus l’exgeneral Enrique Rodríguez Galindo a Saragossa. Rodríguez Galindo, originari de Granada, ha sigut una important figura en la lluita al País Basc contra ETA com cap de la caserna d’Intxaurrondo (Sant Sebastià) entre els anys 80 i 90.

-Publicitat-

L’exgeneral va esdevenir una de les principals figures públiques de la guerra bruta contra el grup terrorista basc, formava part dels GAL (Grups Antiterroristes d’Alliberament), grups armats parapolicials espanyols que practicaven el terrorisme d’Estat.

Va tenir un paper essencial en la detenció de la cúpula d’ETA a Bidart l’any 1992, fou també el militar més guardonat de la Història d’Espanya per la seva lluita contra el grup ETA.

Rodríguez Galindo comptava amb el suport dels responsables d’Interior durant el govern de Felipe González, fins al 21 de març de l’any 1995, dia en el que el diari EL MUNDO mostrava en la seva portada: “Aparecen los cadáveres de Lasa y Zabala tras haber sido torturados y enterrados en cal viva”. Posteriorment l’Audiència Nacional va condemnar l’exgeneral a 71 anys de presó pel segrest i assassinat dels presumptes integrants d’ETA, José Antonio Lasa i José Ignacio Zabala, el Tribunal Suprem va elevar la condemna a 75 anys.

El partit d’ultradreta Vox ha mostrat les seves condolences, “se nos ha ido un gran hombre, luchó incansablemente y con honor contra la banda terrorista ETA”, destaca la formació d’Abascal. Macarena Olona, portaveu adjunta de Vox al congrés, també ha comunicat el condol a la mort de l’integrant dels GAL “Que la tierra te sea leve, mi General. Hoy, más que nunca, Intxaurrondo en nuestro corazón. Descansa en Paz”.

Últimes notícies

Notícies Relacionades