IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

A L B E R T   C A M P S

L A   V E U   D E L   P O B L E

La querella d’Òmnium contra el rei emèrit
27 agost 2020

Òmnium cultural ha dut a terme una querella contra el corrupte i faldiller del Borbó. De totes maneres, Òmnium cultural, és una entitat que en els seus orígens va ser creada amb la finalitat de promocionar la llengua i la cultura catalana.

Darrerament, però, hem vist com han anat oblidant els seus ideals i principis i han caigut de quatre potes a debatre sobre el sistema polític espanyol. La pregunta és, ¿per què els importa tant el sistema polític d’un país del qual ens hem d’independitzar? Els problemes dels espanyols que se’ls solucionin ells mateixos. ¿Ens importen els problemes de Noruega per exemple? ¿Doncs quina diferència hi ha amb Espanya? Ja us ho dic, ni una. El primer pas per ser independents és sortir del marc mental espanyol. Ja s’apanyaran.

El fet de què Òmnium s’hagi querellat en contra del Borbó, pot resultar engrescador, però no heu d’oblidar que aquesta no és la nostra lluita. La nostra lluita rau en fer efectiva la independència de Catalunya proclamada l’1O pel nostre poble. Per cert, fer efectiva la independència de Catalunya suposa poder crear eines per salvar la nostra llengua, ja que, si algú no ho sap, actualment es troba en perill d’extinció. ¿Això no ho sabeu, Òmnium Cultural? Em pensava que la vostra feina era la de promocionar la nostra llengua i no pas la de preocupar-se tant per un país que, monàrquic o republicà, sempre ens ha tractat com una colònia. Ara mateix em ve present un llibre que es titula “La nación catalana no ha existido nunca” de José Osés i Juan Osés amb la bandera espanyola republicana de portada.

Òmnium cultural s’ha atrevit a fer el que havien els republicans espanyols. Que hi hagi republicans espanyols no ho nego pas. Ara bé, no hi ha cap partit espanyol que lluiti obertament contra la monarquia i les clavegueres de l’estat. De fet, els comuns van votar en contra d’una resolució del Parlament que demanava investigar la corrupció de la monarquia, acabar amb els seus privilegis…

En qualsevol cas, a mi tant me són totes aquestes mogudes perquè el meu únic objectiu i somni és la independència. I jo no els desitjo ni cap bé ni cap mal als espanyols, ja s’espavilaran. Una cosa que estic content de mi mateix, és que he sabut sortir del marc mental espanyol i us animo a què ho féu pel vostre benestar polític i emocional.

Facebook
Google+
Twitter
Email

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *