Polònia restringeix l’avortament amb una nova reforma

El passat octubre de 2020, el Tribunal Constitucional de Polònia es va posicionar contrari a la possibilitat d’interrompre l’embaràs si es dóna un cas de malformació fetal. Aquest dimecres 27 de gener, després d’haver sigut formalitzada la decisió a la principal publicació polonesa d’actes legals Dziennik Ustaw, ha entrat en vigor la nova legislació sobre l’avortament impulsada principalment pel partit ultraconservador Llei i Justícia (PiS), que permet realitzar aquesta interrupció de l’embaràs només si és un cas de violació, incest o posa en greu perill la vida de la dona.

-Publicitat-

Aquesta nova legislació ha produït nombroses mobilitzacions a algunes localitats poloneses com Cracovia, Lodz, Katowice, Gdansk, Bialystok, Breslavia o Poznan, la principal manifestació s’ha fet davant la seu del Tribunal Constitucional a Varsòvia, organitzada pel moviment Strajk Kobiet, organització que ha convocat també una vaga general indefinida de dones.

El Parlament Europeu ha condemnat també aquesta decisió en un comunicat on declara que les lleis restrictives de l’avortament ataquen d’igual manera els Drets Humans. El Parlament Europeu assenyala també que el 96 % dels avortaments que s’han realitzat l’any 2019 (1.074 de 1.110) han sigut per defectes greus i irreversibles, el que comportarà aquesta nova reforma és l’augment d’avortaments il·legals, insegurs i clandestins.

Últimes notícies

Notícies Relacionades