Polònia restringeix l’avortament amb una nova reforma

El passat octubre de 2020, el Tribunal Constitucional de Polònia es va posicionar contrari a la possibilitat d’interrompre l’embaràs si es dóna un cas de malformació fetal. Aquest dimecres 27 de gener, després d’haver sigut formalitzada la decisió a la principal publicació polonesa d’actes legals Dziennik Ustaw, ha entrat en vigor la nova legislació sobre l’avortament impulsada principalment pel partit ultraconservador Llei i Justícia (PiS), que permet realitzar aquesta interrupció de l’embaràs només si és un cas de violació, incest o posa en greu perill la vida de la dona.

-Publicitat-

Aquesta nova legislació ha produït nombroses mobilitzacions a algunes localitats poloneses com Cracovia, Lodz, Katowice, Gdansk, Bialystok, Breslavia o Poznan, la principal manifestació s’ha fet davant la seu del Tribunal Constitucional a Varsòvia, organitzada pel moviment Strajk Kobiet, organització que ha convocat també una vaga general indefinida de dones.

El Parlament Europeu ha condemnat també aquesta decisió en un comunicat on declara que les lleis restrictives de l’avortament ataquen d’igual manera els Drets Humans. El Parlament Europeu assenyala també que el 96 % dels avortaments que s’han realitzat l’any 2019 (1.074 de 1.110) han sigut per defectes greus i irreversibles, el que comportarà aquesta nova reforma és l’augment d’avortaments il·legals, insegurs i clandestins.

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades