Què es podrà fer a partir de dilluns sense el confinament comarcal?

El Procicat ha anunciat que a partir del pròxim dilluns dia 15 de març es permetrà la mobilitat entre les comarques de Catalunya. A més, els comerços de menys de 800 m² podran obrir els dissabtes i les sales de joc podran reobrir amb l’aforament d’un 30%.

-Publicitat-

Les noves mesures s’han anunciat aquest dijous al matí. Una de les restriccions més estrictes era justament el confinament comarcal, que ha estat vigent des del 8 de febrer. Així i tot, la notícia no és del tot positiva. El Govern català només ha aixecat el confinament comarcal per a les bombolles de convivència. Miquel Sàmper, actual conseller d’Interior de la Generalitat, ha explicat que els Mossos d’Esquadra podran demanar un certificat de convivència a les persones que es desplacin entre comarques. També caldrà portar el justificant d’autoresponsabilitat com fins ara.

En l’àmbit esportiu es reprenen totes les competicions esportives de menors de setze anys, no només les federades com fins ara. També es permet el públic amb seient assignat prèviament a la competició, exceptuant aquelles estatals i internacionals. Les sales de joc també podran tornar a obrir amb un 30% d’aforament i amb un màxim de 100 persones als locals.

Els canvis també han estat favorables pel sector del comerç. Aquells comerços no essencials ja podran obrir els caps de setmana i es permet l’obertura als locals de fins a 800 metres quadrats, no com fins ara que era fins als 400.

Caldrà observar l’evolució epidemiològica de la covid-19 per planificar la Setmana Santa. La intenció del Govern és flexibilitzar les restriccions mantenint les mesures de prevenció per la situació positiva actual. Alba Vergés ha insistit que la mesura només s’ha flexibilitzat i que la població catalana ha de ser conscient que “no ens podem moure a fer de tot”.

Últimes notícies

Notícies Relacionades