Ramon Cotarelo carrega contra ERC i TV3 en una nit marcada pel nerviosisme de la presentadora Cristina Puig

Ramon Cotarelo torna al plató de TV3 dos anys després de vetos interessats i posa de manifest les preferències de la CCMA, ensorrant també l’estratègia d’ERC, defensada per Josep Huget.

-Publicitat-

El que s’ha acabat convertint en un cara a cara entre Cotarelo i Huget amb la presència d’un tercer actor, en terra de ningú, i més nerviosa i desubicada que mai, la presentadora Cristina Puig, havia de ser un debat sobre les xarxes socials, sobre tot Twitter, on tan Huget com Cotarelo reuneixen milers de seguidors .

Cotarelo, responent als bombardejos per part de l’establishment i les grans corporacions, que tenen la intensió de desprestigiar tant com puguin una plataforma lliure com és Twitter davant del temor de perdre protagonisme, ha apuntat que “Twitter és llibertat d’expressió sense més límits que el codi penal, que treu de polleguera els senyorets periodistes, que volen monopolitzar l’esfera pública“.

Pel que fa a confrontació d’estratègies en relació a la manera d’aconseguir la independència, el politòleg ha apuntat que “la qüestió de Catalunya no és una qüestió social com ERC planteja, no és una qüestió de lluita de classes, és una qüestió de la nació catalana que lluita per la seva supervivència“, comentant tanmateix que “si tu et presentes en unes eleccions dient que ets independentista i jugant a aquest parany que tothom ha seguit, si has fet això tens una obligació, i o estàs a l’altura de l’obligació o has de carregar amb les conseqüències”. “S’ha de fer valer totes les estructures de país i totes les possibilitats a favor de la independència del país i no a favor de l’hegemonia del partit”.

Resumint, en termes generals, Josep Huget, en representació d’ERC, aposta per seguir una estratègia basada en l’acumulació de forces (fer-se amb sindicats, col·legis professionals, etc.) mentre que Cotarelo creu que el 52% ens obliga a fer la independència a curt termini, tot creient que “davant la gran repressió a la qual s’està veient sotmesa la nació catalana, no es pot esperar més“.

Respecte als intents de formació de govern, ha comentat que “és materialment impossible tenir un govern independentista amb un partit que no és independentista. El fet que ERC tingui un portaveu al congrés, Gabriel Rufián, que públicament ha dit que no és independentista, n’és la prova”. També ha apuntat que “l’expressió de -els partits independentistes- ha estat un parany perquè no hi ha més d’un partit independentista”.

Últimes notícies

Notícies Relacionades