Rebrota l’exportació catalana que assoleix màxims històrics

Les exportacions del primer trimestre han superat un 10,2% respecte al mateix període de l’any anterior. El nou rècord històric de les exportacions de béns a Catalunya ha estat de 19183 milions d’euros. Així ho indiquen les dades del Ministeri d’Indústria d’Espanya.

-Publicitat-

Catalunya, a més, ha registrat una millora del comportament respecte la resta d’Espanya, on les exportacions només van créixer un 4,9%. De fet, Catalunya ha estat la tercera comunitat on més hi han crescut les exportacions el primer trimestre. A aquest creixement l’han superat Galícia, amb un increment d’un 10,9%, i Múrcia, que s’ha superat un 10,6%.

Per altra banda, el sector químic segueix al capdavant de les exportacions catalanes, amb una quota del 29,2% de les vendes estrangeres totals. Tal com apuntes dades del ministeri d’Indústria, les empreses d’aquest sector van exportar productes per un total de 5599 milions d’euros del primer trimestre, que supera amb un 10,8% les exportacions de 2020.

Els béns d’equip es troben en segon lloc i representen un 16,9% del total d’exportacions. Aquest sector, en tot l’àmbit català, va vendre productes per 3243,6 milions d’euros entre els mesos de gener i març. En tercer lloc s’hi troba el sector de l’alimentació, que va exportar per 2760,8 milions d’euros durant el primer trimestre, resultant un 5,5% més respecte les dades anteriors.

Últimes notícies

Notícies Relacionades