IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

Roda de premsa de Josep Bargalló sobre la reobertura d’escoles

El conseller d’educació, Josep Bargalló, ha presentat aquest dilluns les novetats del nou curs escolar en una roda de premsa. El conseller ha anunciat que la Generalitat ha fet 8.162 noves contractacions de personal docent i de suport, entre ells, gestors Covid a cada centre que analitzaràn cada situació i vetllaran per la seguretat dels grups. En aquest sentit, el conseller ha aasegurat que el curs que començarà el 14 de setembre “serà un curs en constant adaptació”, i, per això, no ha descartat que es facin més incorporacions durant el curs en funció de com evolucioni la situació epidemiològica.

Bargalló ha explicat que enguany hi ha haurà força claus per tenir sota control la situació de la pandèmia. En primer lloc, els grups d’alumnes han de ser reduits, estables i tancats, de manera que cada estudiant tingui un nombre limitat de companys i sempre siguin els mateixos. Tanmateix ha detallat que convé un bon mecanisme d’organització de cada centre per evitar aglomeracions en les arribades i sortides d’alumnes, és essencial la ventilació de les aules i evidenment la insistència amb la higiene i seguretat de tothom. I, per suposat, la obligetorietat de la mascareta.

Bargalló també ha explicat que hi ha 1.700 professionals docent i no docents que són personal de risc. D’aquest hi ha uns 800 que hauran de demanar la baixa laboral. La resta, podran treballar amb “mesures d’adaptació del seu lloc de treball”. El mercat de dispositius i equips de connectivitat està com estava el de les mascaretes al mes de març. Durant el primer trimestre arribaran des del mercat internacional tots els demandats.

Bargalló ha comunicat que demà, conjuntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, faran una conferència de premsa per explicar com es faran les proves en massa a alumnes i professors. De totes maneres, ha asseverat que “les escoles són l’espai més segur per als infants i els joves després de casa seva”.

Facebook
Google+
Twitter
Email