S’anuncia quan i on es faran els primers castells després de l’esclat de la pandèmia

La represa s’iniciarà a Valls, el km0 del món casteller, per la festivitat de Sant Joan

-Publicitat-

Després de més d’un any d’aturada, els castells tornaran a alçar-se al nostre país. Com no podia ser d’una altra manera, el retorn serà a la plaça del Blat de Valls (Alt Camp), la ciutat bressol del món casteller, el dia 24 de juny, per la Festa Major de Sant Joan. Les dues colles dels Xiquets de Valls, tant la Colla Joves com la Colla Vella, seran les encarregades d’enlairar els primers pilars de la represa.

L’actuació, més enllà del caràcter simbòlic, s’emmarca en una prova pilot i estudi cínic que han presentat l’Ajuntament de Valls, el Pius Hospital i l’ABS Valls Urbà-ICS, validat pel departament de Salut de la Generalitat. Així, un centenar de castellers, 50 per cada colla, participaran en aquests pilars tot seguint el protocol, que inclou totes les mesures de seguretat tant als assajos com a l’actuació. Així, s’efectuaran test d’antígens a tots els castellers en les quatre jornades previstes d’assaig (dies 4, 11, 18 i 21 de juny), com també el mateix dia de Sant Joan. Una setmana després, com a part de l’estudi clínic, tots els participants es faran novament una prova d’antígens per analitzar-ne el contagi potencial i valorar-ne el resultat final de la prova. A més, els castellers utilitzaran mascaretes FFP2 en tot moment, se’ls prendrà la temperatura i s’higienitzaran les mans i els peus.

A la plaça del Blat, a banda del centenar de castellers que participaran als pilars, la resta de públic estarà integrat per membres de les dues colles que mantindran les distàncies de seguretat desplegant-se a la mateixa plaça i també al carrer de la Cort i fins a l’església de Sant Joan, en un espai perimetrat i controlat.

D’aquesta manera, la ciutat de Valls reivindica la capitalitat castellera com a km0 d’aquesta tradició tan popular a Catalunya i reconeguda a la resta del món com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Últimes notícies

Notícies Relacionades