S’apujaran els impostos per fer front a la crisi per la Covid-19?

El Govern espanyol s’ha plantejat apujar els impostos per sobreviure després de la greu crisis a conseqüència de la parada general i restriccions de la pandèmia

-Publicitat-

L’economista canadenc John Kenneth Galbraith ja plantejava a la seva publicació titulada “La cultura de la satisfacció” quina era la finalitat d’aquesta pujada i qui sortia realment guanyant.

Tot i que encara no se saben quins impostos s’apujaran, aquesta mesura ja està sobre la taula. El govern espanyol ja ha avisat en més d’una ocasió que la situació econòmica és molt negativa i cal prendre decisions dràstiques. De fet, María Jesús Montero, ministra d’hisenda, ha encarregat a un equip de 17 experts que revisin de forma profunda el sistema fiscal espanyol; equip liderat per Jesús Ruiz-Huerta, que ja va publicar les balances fiscals de 2008.

La ministra ja ha afirmat la seva voluntat d’actuar de forma ràpida i incloure mesures fiscals. Les prioritats de la ministra són l’impost de successions, del patrimoni i de societats.I Així i tot, la comissió té fins a 10 mesos per presentar unes conclusions.

Alguns polítics ja s’han pronunciat respecte aquesta possible mesura. Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del Partit Popular, s’ha mostrat totalment contrària. Ayuso defensa l’autonomia fiscal i la política actual de baixos impostos.

Últimes notícies

Notícies Relacionades