Sorgeix la idea d’unió entre partits catalanistes per a les futures eleccions municipals del 2023

Després de veure els resultats de les eleccions catalanes del 14 de febrer, els partits catalanistes han decidit fusionar-se per evitar la dispersió del vot. El PDeCAT, Lliures, PNC, la Lliga i Units han iniciat converses per a aglutinar aquest espai i presentar-se junts a les eleccions municipals de 2023 a través d’una plataforma comuna.

-Publicitat-

Diverses fonts consultades per Europa Press, precisen que s’han fet ‘els primers passos’ amb reunions preliminars durant les últimes setmanes. Tenen un objectiu concret: crear una plataforma que els permeti presentar-se sota una marca determinada a les eleccions. Tot això sense descartar una ‘fusió més orgànica‘ de les formacions del denominat catalanisme moderat. «Hi ha converses, però no hi ha res tancat», afegeixen altres fonts, que insisteixen en la necessitat de buscar la suma.

I és que formacions com el PDeCAT i PNC, que es van presentar als comicis al Parlament, no van aconseguir el 3% dels vots requerits per a tenir representació parlamentària. El partit que presideix actualment David Bonvehí va collir més de 75.000 vots i la formació que lidera Marta Pascal, com a secretària general, no va superar els 5.000.

Lliures, que encapçala Antoni Fernàndez Teixidó, va decidir no presentar-se a les catalanes després de fracassar una coalició amb PSC, PDeCAT i PNC; la Lliga, que lidera Àstrid Barri, va renunciar també a presentar-se després de no arribar a un acord amb els socialistes, i Units, amb l’exconseller Ramon Espadaler, es va presentar amb el PSC.

Units sembla ser, segons les ja citades fonts, el partit que ha participat de forma ‘menys activa’ en aquestes converses donada la seva vinculació amb els socialistes.

Últimes notícies

Notícies Relacionades