Suïssa prohibeix l’ús del burka

Una iniciativa anomenada “Sí a la prohibició d’amagar el rostre” i promoguda sobretot pel sector de la dreta suïssa més conservador, ha tirat endavant amb un 52 % de vots a favor i 47,3 % en contra, segons l’agència EFE.

-Publicitat-

El partit conservador Unió Democràtica de Centre (UDC) argumenta que la prohibició d’aquesta peça tradicional islàmica, ajudaria a la lluita per l’igualtat de gènere, alliberant a les dones que són “controlades, oprimides i captives”. Segons Europa Pres i el portal d’informació SwissInfo, el membre del Partit Popular Suíss, Walter Wobmann, ha afegit que “A suïssa, la nostra tradició és que ensenyis el rostre. És un signe de les nostres llibertats bàsiques”.

Per altra banda, la directora de l’ONG Amnistia Internacional suïssa pels drets de les dones, Cyrielle Huguenot, considera que la prohibició de l’ús del burka “no es pot considerar de cap forma una mesura per a l’alliberació de les dones, al contrari, és una política perillosa que viola els seus drets, i que tindria un efecte especialment negatiu sobre les dones musulmanes”. La directora afegeix que aquesta prohibició té un efecte “contrari”, ja que “proposa sancionar a les dones per la seva elecció de vestimenta, i a l’hora de fer-ho, soscava les llibertats que Suïssa afirma respectar i defensar”.

La proposta té també com a objectiu que els manifestants no es puguin ocultar els rostres, en especial en els aldarulls on hi ha enfrontaments entre manifestants i cossos de seguretat.

Tant el Govern com les cambres federals s’han pronunciat en contra d’aquesta iniciativa, i han realitzat una contraproposta que preveu l’obligació de mostrar el rostre en els casos on es necessiti identificar a la persona, com al transport públic o a l’administració pública.

Últimes notícies

Notícies Relacionades