Tal dia com avui, fa cent cinquanta anys, es publicava el primer número de la revista «La Renaixensa»

La Renaixensa fou un diari nascut a Barcelona el primer de gener de l’any 1881, precedit per una publicació quinzenal amb el mateix nom, fundada l’any 1871 per Pere Aldavert i dirigida primer per Francesc Matheu, i més tard per Àngel Guimerà (conegut dramaturg, polític i poeta de la llengua catalana).

-Publicitat-

La revista va esdevenir la representació d’un esperit literari i cultural d’una època, els seus principals impulsors formaven part de La Jove Catalunya, el primer grup obertament catalanista i predecessor de la Unió Catalanista, un grup polític format l’any 1891 per la unió de sindicats i associacions catalanistes.

Tenia seccions com el Dietari Religiós, les Afeccions meteorològiques, els Espectacles públichs, la Crònica General, la Secció Política, religiosa i econòmica, i comptava amb corresponsals a l’estranger i comarcals. L’edició de tarda, en canvi, contenia seccions més divulgatives sobre moda, curiositats o higiene entre altres.

Portada del primer número de La Reinaxensa

Últimes notícies

Arriba el primer concert sense distància de seguretat de la mà de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

El primer concert des de l'inici de la pandèmia a Catalunya arribarà el 27 de març al Palau Sant Jordi amb el grup Love of Lesbian, els quals actuaran davant de 5.000 espectadors sense distància de seguretat.

La Fiscalia demana la repetició del judici a Cifuentes arran del cas Màster

La fiscal Pilar Santos Echevarría, ha comunicat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, on explica que les proves presents a...

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d’espanyols

La Fiscalia arxiva el cas dels militars que volien afusellar 26 milions d'espanyols. Aquesta setmana s'han conegut

Notícies Relacionades