IMG_6519
Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Arxiu de la República Catalana 

Captura de Pantalla 2020-04-06 a les 21.02.01

Connecta’t per desconnectar 

Un malalt es deixarà morir en directe per Facebook
5 setembre 2020
13:32

Alina Cocq, un ciutadà francès de 57 anys, que pateix una malaltia incurable des de fa 34 anys, documentarà la seva mort en directe per reclamar el seu dret a l’eutanàsia. Des d’aquest divendres el ciutadà francès ha deixat de beure i menjar per denunciar el fet que a França l’eutanàsia no és legal.

Cocq que està vivint empresonat al seu llit, va escriure el president Emmanuel Macron per demanar-li el dret a una mort digne però el president francès li negar l’autorització. Macron va argumentar que “el desig de sol·licitar ajuda activa per morir no està permès actualment“.

La malaltia de Cocq ha anat degenerant i actualment no pot sortir del llit i conviu amb un patiment insuportable. Alian Cocq manté la plenitud de les seves capacitats mentals, però és totalment dependent en l’aspecte físic. L’home depèn de quatre persones i realitza un tractament que és el que el manté viu. No obstant això, el francès deixarà de tindre l’ajuda de quatres persones i abandonarà el tractament per reivindicar al dret a l’eutanàsia.

L’Associació pel Dret a Morir Dignament iniciarà una campanya de suport a Alian Cocq per demanar que s’aprovi una llei que reguli el dret a morir dignament.

Facebook
Google+
Twitter
Email