Vergés alerta de la possibilitat d’una quarta onada

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat en una entrevista a Els Matins de TV3, que tot i que la tercera onada s’ha aplanat en aquests darrers dies, no descarten la previsió de la quarta onada en les properes setmanes si els indicadors no baixen considerablement. En previsió de “com estem ara, el risc d’una quarta onada partint d’aquesta situació seria molt dramàtic i dolent”.

-Publicitat-

Per això, ha alertat que s’ha de ser molt curós en la relaxació de les restriccions vigents. Tot i que ha confirmat que la tercera onada ha estat més favorable que la segona, han confessat que assistencialment s’han vist superats i afectats en alguns casos.

Moltes residències i personal sanitari ja estan vacunats i cada vegada més col·lectius passaran a ser partíceps en el pla de vacunació. Els registres fins a dia d’ahir confirmen que 309.482 persones a Catalunya han rebut la primera dosi i més de la meitat, concretament 182.338 persones, han rebut ambdues dosis.

Els matins - TV3
Alba Vergés, en la entrevista a Els Matins de TV3 – TV3

D’altra banda, la velocitat de propagació ha pujat fins a 0,95 respecte el 0,81 registrat la setmana passada. Sobre el propòsit de vacunar el 70% de la població a l’estiu, la consellera ha argumentat que aquest seria el seu desig, però ha afegit que “segueixen el compromís de la Unió Europea”.

En la jornada d’avui han ingressat per covid 2.029 persones en tots els hospitals catalans, de les quals 588 es troben en estat crític a l’UCI; el nombre total de crítics però, ha decaigut en les dues últimes setmanes. Finalment, s’han notificat 36 noves defuncions i la xifra s’esté fins a les 20.506 víctimes mortals.

Els darrers dies seran claus “per donar temps perquè pugui baixar la tensió en el sistema sanitari” en un moment on coincideix amb la setmana ara fa un any, des de que es va detectar el primer cas de covid-19 a Catalunya.

Últimes notícies

Notícies Relacionades