Aquests són els nous canvis en les restriccions

Tots els establiments més grans de 400 m2 podran obrir ja el proper dilluns dia 1 de març, però amb un aforament limitat del 30%, excepte els restaurants que es troben dins dels centres comercials. No obstant això, els caps de setmana només romandran oberts els comerços essencials.

-Publicitat-

Continua tant el confinament comarcal, excepte per anar a treballar, estudiar o per necessitat justificada com el toc de queda entre les 22:00 de la nit i les 6:00 del matí.

Pel que fa a l’educació, els estudiants de segon curs universitari retornaran el 8 de març a la classes presencials i se sumaran amb els de primer curs, que ja portaven des del 8 de febrer. Les colònies escolars es podran duu a terme si es garanteix la divisió de l’escola per grups bombolla. Finalment, infantil, primària i ESO mantindran la presencialitat, mentre que batxillerat i cicles formatius continuaran optant per la semipresencialitat, excepte per les pràctiques.

Les reunions familiars i socials no podran ser de més de sis persones i amb un màxim de dues bombolles.

Els bars i restaurants podran servir als clients de 7:30 a 10:30 i d’13:00 a 16:30, amb un aforament limitat al 30% i a l’exterior del local. Les taules hauran d’estar separades per dos metres de distància respectivament i amb un màxim de quatre persones per taula amb la possibilitat de ser més si es tracta d’una mateixa bombolla. Durant la resta del dia, només podran servir menjar per emportar fins les 22:00 i a domicili fins les 23:00.

L’oci nocturn continuarà tancat fins a nou avís.

En els actes religiosos continua vigent l’aforament del 30% excepte si és a l’aire lliure, aleshores el límit serà de 1.000 persones.

Des del dilluns passat s’han reprès les activitats extraescolars d’infantil i primària, però amb un màxim de sis nens o nenes, si no formen part del mateix grup bombolla. En tots els altres grups d’edat només estarà permès fer activitats a aquelles persones que pertanyin al mateix grup bombolla i en els centres escolars. També podran fer activitat els caus, els esplais i els agrupaments escoltes.

Els establiments culturals podran obrir amb un aforament al 50% sinó se sobrepassen les 1.000 persones, i si és a l’exterior o en un espai ben ventilat, excepte les llibreries que ho poden fer en tota la seva totalitat. No es podrà saltar el confinament comarcal per assistir a un esdeveniment cultural.

Finalment pel que fa a l’esport, es manté l’aforament en les instal·lacions tancades a un 30%, però no hi ha màxim de persones per grup. En les piscines es passa a un 50% l’aforament, i les competicions esportives continuaran suspeses tret de les d’àmbit professional i estatal. No obstant això, des de l’esport escolar podran participar en les competicions permeses.

Últimes notícies

Notícies Relacionades