Vuit activistes de Greenpeace bloquegen l’accés a la planta nuclear de Cofrents

L’organització ecologista s’ha presentat aquest matí a primera hora a la carretera per accedir a la central nuclear de Cofrents (València), amb una pancarta on es mostrava el lema “Tancament Nucelar: No més Fukushimas”.

Activistes de Greenpeace davant la planta de Cofrents/ EFE.
-Publicitat-

Greenpeace exigeix que no es realitzi la renovació de la llicència de la central, que en teoria s’ha de dur a terme el pròxim 20 de març”, els ecologistes afegeixen que les nuclears europees no garanteixen el compliment de les recomanacions de seguretat que es van plantejar arran de l’accident de Fukushima.

Per la part d’Iberdrola, propietària de Cofrents, asseguren que “volen esdevenir un referent de les energies renovables”, però també desitjen una reducció d’impostos per als nuclears.

En canvi, Raquel Montón, responsable de la campanya d’Energia de Greenpeace, ha avisat de què totes les nuclears estan renovant les seves llicències, i afegeix que “no hem après les lliçons derivades de Fukushima”. Des de la plataforma Tanquem Cofrents, Luís Cerrillo ha donat suport a les accions que visibilitzen el fet que s’ha d’impedir la prorrogació de la llicència d’activitat de Cofrents.

Agents de la Guàrdia Civil ja s’han desplaçat al lloc dels fets.

Últimes notícies

Notícies Relacionades